Mathias Lauritzen

Mit navn er Mathias Styrbæk Lauritzen.

Jeg kommer fra Løgstør i Himmerland, og jeg bor i dag i Suldrup sammen med Heidi. Sammen har vi 2 mindre børn.

I familien har der altid været drevet landbrug. Dette landbrug har jeg været en del af hele min barndom og teenageår. Derfor har det fra start af ligget i kortene, at jeg skulle noget i denne branche – hvilket også gjorde, at jeg som 16-årig begyndte på uddannelsen til landmand. Landbrug, maskiner og planteavl har altid interesseret mig meget. Til gengæld har dyr ikke interesseret mig ligeså meget.

I dag har jeg en uddannelse som virksomhedsleder med speciale i planter. Samtidig er jeg også merkonom i erhvervsøkonomi og ledelse.

I perioden 2008-2012 var jeg markmand indenfor planteavl/svin. Det foregik i Farsø i Himmerland.

Fra 2013 og frem til 2021 var jeg driftsleder på et planteavlsbrug i Nordsjælland. Her var vores ”specialafgrøder” hvede og rug til brød – det vil sige en god kvalitet til store mængder. Traditionelle afgrøder som hvede, rug, byg, raps har altid fanget mig utrolig meget, og det er også her, mine største kompetencer og erfaringer ligger.

2013/2021 var jeg planteavlsrådgiver i Agri-Advice i Nordsjælland.

Vagn og jeg lærte hinanden at kende tilbage i 2013 gennem den private planteavlsrådgivning, som i dag hedder Plantefagligt Forum.

Heidi og jeg valgte at flytte tilbage til Nordjylland efter 9 år på Sjælland. Jeg brændte for at komme ud og optimere den jyske planteavl – med alle de erfaringer jeg havde gjort mig på Sjælland. De målsætninger, jeg har for planteavl, og den måde, jeg mener, planteavl skal være på, skal ikke begrænses – men optimeres.  

Med andre ord vil jeg gerne være med til at udvikle og ikke afvikle. I AgroPro Danmark har vi alle denne tankegang. Det er landmandens udbytter, der kommer først, og hvis jeg fortsat skal udvikle mig, skal det være sammen med nogen, der også vil udvikle sig, og som kan lære mig noget.

Den ånd ligger i AgroPro Danmark.