Mads Lassen

Mit navn er Mads Lassen.

Jeg er født i 1987 på et mindre husmandssted på 10 ha i Christiansfeld i Sønderjylland. Min far, der altid har gjort sig umage med sin planeavl, har haft os med i marken, fra vi var små. Den vej igennem har vi fået landmandslivet ind med modermælken, selvom det var en lille bedrift. Jeg var derfor tidligt interesseret i erhvervet, og da jeg var 17 år startede jeg på uddannelsen til landmand.

Under uddannelsen til faglært landmand arbejdede jeg først i en kombineret planteavls- og svinebesætning. Sidste del af uddannelsen foregik på en ren planteavlsbedrift. Skoleopholdene foregik på Gråsten Landbrugsskole og Dalum Landbrugsskole

Efter endt uddannelse var jeg driftsleder på en planteavlsgård nær Haderslev.

Efter min landbrugsuddannelse og jobbet som driftsleder prøvede jeg også kræfter med andre erhverv. Jeg arbejdede i en periode som ledsager for unge med vanskeligheder – og senere som truckfører på et lager. Selvom landbrug i denne periode ikke var mit hovederhverv, arbejdede jeg hos de lokale bønder i marken i sæsonerne.

 

I 2013 besluttede jeg mig for at vende tilbage til erhvervet på fuld tid. Jeg vidste dog, at det ikke var i det praktiske landbrug, jeg skulle være, da jeg udviklede allergi overfor støv i min tid i svinestalden – og senere hen også problemer med støv i høst.

Derfor besluttede jeg mig for at tage jordbrugsteknolog-uddannelsen, da denne kunne være min vej ind i erhvervet fuldtids igen.

Jeg flyttede derfor til Odense i 2013. Jeg havde tidligere gået på Dalum Landbrugsskole – i forbindelse med landmandsuddanelsen – og syntes, at Odense var en dejlig by.

I perioden 2014-2016 tog jeg så uddannelsen som jordbrugsteknolog med speciale i planter. Det var en spændende og lærerig tid, og det var også på studiet, jeg mødte min kæreste Emma. Vi flyttede sammen i en lejlighed i Odense og havde nogle dejlige år dér.

En udfordrende tid

Efter endt uddannelse blev jeg ansat som planteavlsrådgiver hos Slagtekalve Rådgivning ApS i Jelling. Det var en udfordrende tid, hvor jeg som helt nyudlært blev kastet for løverne med 60 planteavlskunder – og ingen kolleger at spare med. Det blev en utrolig lærerig tid.

I 2017 flyttede Emma og jeg til Sjælland. Vi startede i Ballerup, og siden 2019 har vi boet i Frederikssund.

I min fritid sætter jeg pris på at være sammen med Emma, familie og venner. Jeg bruger også en del tid på padel tennis, som er min store interesse. Samtidig er jeg også bidt af bordtennis, og jeg nyder også at fiske lidt, når tiden er til det.

Vagn kontaktede mig i starten af 2018. Han havde fundet mig via LinkedIn. Vi mødtes og blev enige om, at vi skulle samarbejde. Jeg startede med at lave Vagns EU-ansøgninger, og så er samarbejdet gradvist øget over årene til, hvor vi er i dag.

Jeg føler mig så heldig, når jeg ser på, at Vagn og jeg fandt hinanden så kort efter, jeg var kommet til ”øen”. Da jeg flyttede herover, var mit netværk meget begrænset, så det, at jeg mødte Vagn og blev introduceret til Agropro Danmark med deres progressive tankegang, har været særdeles lærerigt og inspirerende. Jeg lærer utroligt meget hver dag.

Medejer af AgroPro Danmark

Siden 2020 har Vagn og jeg været sammen omkring ejerskabet i AgroPro Danmark. Vi er løbende kommet op til en fordeling i dag på 49% / 51%, hvor Vagn (som direktør og stifter) sidder på de 51%.

Jeg anser mig selv for struktureret og service-mindet. Jeg elsker sparring med kunder og vidensdeling med kollegerne.

Mit job - vores fremtid

Mit job som planteavlsrådgiver i AgroPro Danmark – med alle de forskellige arbejdsopgaver, der er i vores fag – elsker jeg. Jeg er glad for dagligt at opleve den optimisme, der er i vores erhverv, både fra kunder og kolleger. Dette på trods af, at landbruget hele tiden er til debat.

Mange andre havde nok opgivet, men danske planteavlere elsker deres erhverv, og fortsætter ufortrødent – det er beundringsværdigt. Vi skal hele tiden fremad, vi skal hele tiden udvikle os, og vi skal hele tiden blive bedre.

Fremtiden er lys, hvis vi får lov til at lade fagligheden vinde. Vi ved, at de danske planteavlere er blandt verdens allerbedste – og det er en del af vores job at få dem løftet op – HELT OP. ”Vores kunders succes er vores succes”.